Årets 100-liste er lansert! Foreningen Leser søker bok har lest og vurdert flere tusen bøker fra det norske bokmarkedet. De har endt opp med en liste over de 100 beste bøkene som passer for alle som leser i motvind. Bøkene som har fått plass på 100-lista er valgt ut på grunn av leservennlighet og litterær kvalitet.

30% av alle voksne sliter med å få med seg innholdet i en vanlig tekst. Ofte er det ikke så mye som skal til for at boka skal bli tilgjengelig for flere. Bøkene på 100-lista har godt språk. Fortellingene engasjerer og trekker leseren med seg. Bøkene har lesbar skrifttype, luft mellom linjene og ryddig oppsett. Flere av bøkene har flotte og inspirerende illustrasjoner. 100-lista inneholder både skjønnlitteratur, faglitteratur og tegneserier.

boksok.no kan du lese omtale av bøkene og finne enda flere bøker.

 

Her er noen boktips fra årets 100-liste:

 

Dette er en tegneserie om viktige og modige kvinner som har formet historien. Boka har ett oppslag om hver kvinne, og bakerst er det en tidslinje. Den har enkel tekst og tydelige og artige tegninger.

 

 

 

Her finner du vakre dikt om samhold og nærhet, men også om krangling og avstand. Søster er en diktbok med luft mellom linjene og et enkelt språk.

 

 

Translate »
Click to listen highlighted text!