«Mellomvalget i 2022 var en nedtur for tidligere president Donald Trump fordi flere av hans utvalgte kandidater tapte kongressvalg. Mellomvalget i 2018 og presidentvalget i 2020 var også nedturer. Videre skulle man tro at alle tiltalene ville svekke Trump, men han virker derimot å ha sikret seg den republikanske nominasjonen og leder på meningsmålinger mot Joe Biden. Hvorfor har Trump klart et slikt comeback? Hva vil en ny presidentperiode for Trump bety for USAs politiske fremtid?

Alf Tomas Tønnessen, født 1975, er førsteamanuensis i amerikansk kulturkunnskap/engelsk ved Universitetet i Agder. Han har forsket på amerikansk konservatisme og Republikanerne i over tjue år. Han er tidligere president av Den nordiske foreningen for amerikanske studier

Translate »
Click to listen highlighted text!